13 juni 2016
19:00

Jitex U

Referat: Öckerö IF - Jitex U

Att möta Öckerö borta är ingen lätt uppgift, hårt kämpande tjejer och ofta en vind att kämpa emot åtminstone en halvlek. Så också idag och vi börjar i motvinden men spelet i första halvlek är riktigt bra. Vi hittar ytor på mittfältet och spelar bra från försvar via mf och upp till våra anfallare. Känslan är bra och vi vi tar ledningen med 3-0 innan halvtidsvilan.
Men vi känner att vi slarvar med passningarna i slutet av halvleken och att vi redan nu gått ner i tempo.
I andra halvlek kommer Öckerö ut som ett nytt lag med mycket energi och ett spel som är effektivt med långa bollar på kvicka forwards. Samtidigt är vi lite nöjda redan med ledningen och när hemmalaget gör både 1-3 och 2-3 får de än mer fart samtidigt som vi blir lite stressade. När sedan kvitteringen kommer så är det nervöst ett tag och det känns som att detta kan sluta hur som helst. Dock tar vi tag i spelet i slutet av matchen igen och hittar åter ytor på mittfältet att spela upp bollen. Hemmaförsvaret är starka och håller emot bra både i löpningar och i närkamper. Men med ett långskott från 30 meter upp i nätttaket avgör vi med en minut kvar att spela, snöpligt för hemmalaget som gör en bra andra halvlek med mycket energi och fart men sett totalt till spelet över hela matchen var det rättvist tycker vi.
Lite onödigt spännande blev det, vi borde avgjort denna matchen tidigare men trots allt skönt att komma hem med 3 poäng. Bra spel med fnia kombinationer i första halvlek, men lite för för avvaktande och försiktigt de första 30 min av andra halvlek innan vi reser oss igen. Bra tjejer att inte ge upp utan att kämpa tills domare blåser av matchen även när det går emot oss i andra halvlek.